ПОНОВО ОБМАНЕ И ЛАЖИ ЛАЖНИХ ЕКОЛОГА

7

ЛОЗНИЦА (17. октобар 2024) – Бес, мржња и претње, доминантне су поруке које су се могле чути са јучерашњег скупа у Лозници које су говорници упутили малом броју окупљених грађана, домаћој јавности и свима који имају другачије мишљење. Бес и очај су исказани из разлога што су и поред помпезних најава свих тајкунских медија, различитих портала, доласка готово комплетне опозиционе политичке структуре и еколошких организација успели да окупе јако мали, готово занемарљиви број људи из целе Србије и делова Босне и Херцеговине. Бес, јер не могу да прихвате чињеницу да њима и њиховим политичким менторима грађани Србије, грађани Лознице не могу да верују, не верују онима који су сами продавали имовину и правили различите аранжмане са компанијом Рио Тинто, а још мање верују онима који су за време своје власти уништили готово све области живота у нашој земљи.

Не верују грађани Лознице онима који нису стручни и компетентни, и којима су једини аргументи катаклизмичне најаве попут масовног егзодуса из читаве западне Србије, масовних обољења и смрти, тровања свега што живи и постоји у нашој земљи и сличних апокалиптичних изјава. Мржња према свакоме ко другачије мисли, мржња према онима који су баш у ову нашу Лозницу уложили више него све власти до сада у историји, према онима који су Лозници донели само добро и који јој мисле само добро. Мржња која се чула са говорнице према пре свега председнику Републике Србије Александру Вучићу и државном руководству говори о заслепљености ,али и о стварним мотивима како тзв. еколошких активиста тако и њихових политичких ментора који их здушно подржавају надајући се да ће на платформи лажне борбе за заштиту животне средине поново доћи на власт. На претње смо до сада и навикли, али овакав вид огољених уцена и претњи према свима који мисле другачије, према одборницима скупштине града Лознице или пак према онима који не желе да изразе свој став је чак и за формат оваквих говорника и више него дегутантно.

Грађани Лознице, грађани Србије заслужују и очекују аргументовану расправу засновану на научним чињеницама које ће им јасно показати све аспекте евентуалне реализације пројекта Јадар. Грађани Лознице верују својој држави, свом руководству, верују свом председнику.